Події
13 листопада 2020
Росія набирає на Донбасі «миротворців» для Карабаху – розвідка
На тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях здійснюється вербування осіб з російським громадянством з метою комплектування так званих “миротворчих” підрозділів для виконання завдань у Нагірному Карабасі.
news-image

Російсько-окупаційні адміністрації тримають на особливому контролі питання «паспортизації» на Донбасі та в подальшому вербують найманців з громадянством РФ для створення «миротворчих» підрозділів, які виконуватимуть завдання у Нагірному Карабаху, пише Укрінформ.

Про це під повідомила речниця Міноборони Юлія Шевченко з посиланням на інформацію Головного управління розвідки Міноборони.

«Російсько-окупаційні адміністрації за розпорядженням російських кураторів продовжують заходи з прискорення процесу примусової паспортизації населення на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях. Наявність російського паспорту є обов’язковою умовою проходження військової служби у з’єднаннях і частинах першого та другого армійських корпусів російсько-окупаційних військ. Процес оформлення військовослужбовцями паспортів громадян РФ тримається російським командуванням на особливому контролі», - повідомила речниця.

Крім того, за словами Шевченка, на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях здійснюється вербування осіб з російським громадянством з метою комплектування так званих “миротворчих” підрозділів для виконання завдань у Нагірному Карабасі.

Також окупантами розглядається питання запровадження обмежень громадянських прав для осіб, які мають паспорт громадянина України, з наданням статусу «іноземного громадянина». Зокрема, передбачається позбавити їх «виборчого права», можливості укладати цивільно-правові угоди, які потребують нотаріального посвідчення.

Радимо почитати: Володимир Ар'єв: «Цей комуністичний функціонер Кравчук досі шкодить Україні»

Також повідомляли, що Росія замінює старі танки на Донбасі - розвідка.

Читайте також:Рада звільнила рятувальників від строкової служби в армії