Суспільство
27 листопада 2020
Віталій Шабунін: «Люди, які заледве живцем не спалили моїх батьків, навіть не знайдені»
Віталій Шабунін на власному прикладі розповів про роботу реформованого МВС.
news-image
Пожежа, яка пошкодила домівку українського активіста Віталія Шабуніна в липні 2020 року, викликала резонанс і в Україні, і далеко за її межами. Поліція Київської області повідомила, що розслідує справу про умисний підпал. На сьогоднішній день, як стверджує активіст, поліція не спромоглася знайти навіть виконавців.
 

Чотири місяці тому мені спалили дім, в якому спали батьки. За цей час супер реформована Аваковим поліція не спромоглася знайти навіть виконавців. Виконавців - не організаторів чи замовників.

Мені важко уявити, як сильно треба було старатися, щоб не знайти виконавців. З усіма камерами в тому районі, з можливістю фізичного заходу на вулицю лише з двох місць, з усіма оперативними можливостями поліції", - вказує активіст

 
Шабунін зазначає, що чотири місяці він не критикував слідство.
 
Чотири місяці активіст чекав від підлеглих Авакова ну хоч якогось результату, хоч найменшого.
 
В підсумку люди, які заледве живцем не спалили батьків Віталія, навіть не знайдені.
 
Зате в Авакова і його синулі все ок. Розкішну квартиру останнього ніхто не спалить - елітний кондомініум прекрасно охороняється. А захочеться будинок, то татко знову допоможе вкрасти на закупках спорядження для військових. Ви ж розумієте, як буде вести себе поліція в інших - не таких гучних справах? Правильно - ще більше нікчемно", - обурюється Шабунін.
 
Активіст переконаний, що Авакову та його "орлами загалом на всіх нас начхати, як і на злочини проти нас".
 
Я лише нагадую, що вже сім років як реформована Аваковим поліція - це великою мірою організована злочинна група, яка за наші ж податки захищає злочинців. В першу чергу - злочинців на чолі МВС", - наголошує Віталій.
 
Таке МВС - загроза для кожного громадянина, стверджує активіст і наголошує, що цю загрозу, яку ми щей своїми податками оплачуємо.
 
Замовника цього злочину буде покарано. Очевидно, що не зусиллями українських “правоохоронців". Раніше чи пізніше нацполіція та прокуратура стануть гідними платників податків, які їх утримують. Очевидно, що відбудеться це не за Авакова, чи Венедіктової, чи, тим більше політиків, які їх кришують", - підсумував Шабунін. 

Нагадаємо: 2 роки нападу на Катю Гандзюк. Акція під МВС. Пряма трансляція.

Також повідомляли про «Рюкзаки Авакова»: суд звільнив від покарання підприємця, який взяв усю провину на себе.

Читайте також:«Аваков агент ФСБ» Акція біля МВС. Пряма трансляція