Iнтерв’ю
10 грудня 2020
Треба більшості українцям почати цінувати своє право голосу - Юрій Левченко
Ексклюзивне інтерв'ю з Юрієм Левченком, українським політиком.
news-image

Кореспондент Єдності під час акції "Дезинфекції Банкової", біля ОПУ проти корупції поспілкувався з Юрієм Левченком,  українським політиком, головою політичної партії «Команда Левченка „Народовладдя“». 

Кор.: Скажіть, будь ласка, що на Вашу думку потрібно зробити Україні, українській владі, щоб побороти корупцію?

Юрій Левченко: Ця влада цього не зробить ніколи. Насамперед, що треба зробити українцям, треба більшості українцям почати цінувати своє право голосу. Перед тим як ставити галочку в бюлетені, вивчати біографію кожного кандидата в депутати, президента. Дивитися як партії голосують, як вони фінансуються і після того, як українці почнуть голосувати за своїх представників на виборах, а не представників олігархії, коли українці хоч раз оберуть нормальну Верховну Раду в Україні, яка буде представляти інтереси більшості українського народу, а не правлячої олігархії ось тоді правильна українська влада зможе багато чого зробити в контексті боротьби з корупцією.

Насамперед, це питання подолання колосальної майнової нерівності. Поки у кількох є мільярди а у більшості нічого немає, то це найкраще підгрунтя корупції. Корупція завжди буде в такому випадку.

Але є конкретні речі які можна роботи крім цього. Це справедлива судова система, щоб судді обиралися народом, а не кимось призначалися, щоб можна було суддів відкликати, щоб можна було відкликати депутатів на місцевих референдумах, щоб взагалі були норми прямої демократії. Максимально дати людям можливість впливати на владу в міжвиборчий період: місцеві референдуми, загальні референдуми, коротко кажучи, народовладдя. Такими механізмами і правильною кадровою політикою, а правильну кадрову політику може забезпечити тільки влада яка діє в інтересах більшості а не в інтересах олігархії, отаким чином можна побороти не на 100 відсотків, бо жодна країна не може її побороти на 100 відстків, а зменшити її до тих рівнів, які є, наприклад, в Скандинавських країнах. Хоча б до того. Це можна зробити. Але для цього перший крок, щоб люди обрали хоча б раз нормальну владу.

Кор.: Як Ви вважаєте, чи може врятувати ситуацію хоча б те, що Верховна Рада своїм голосуванням повернула відповідальність за неправдиве декларування?

Юрій Левченко: Верховна Рада нічого не повернула насправді. Це велика брехня. Хто ще не знає зайдіть на мій фейсбук подивіться, почитайте, послухайте моє відео з цього приводу, тому що насправді це окозамилювання. Той законопроєкт, який ухвалений, з нього взагалі прибрали ув'язнення як покарання а якщо немає ув'язнення, то немає жодних ризиків брехати в декларації. Більше того, зробили тільки штраф 51 тисячу гривень для того, щоб ти не подав деларацію взагалі. Тобто якщо не подав декларацію, то ти 51 тисячу гривень заплатиш і немає в тебе ніяких проблем, покарань. Тому насправді це закон погіршує ситуацію а не покращує. До речі, я вчора зареєстрував петицію до президента Зеленського з вимогою заветувати цей закон, відправити його назад у Верховну Раду зі своїми пропозиціями.

За покарання за брехню в деклараціях, щоб була конфіскація прихованого майна і ув'язнення. Саме ув'язнення, а не смішні штрафи чи обмеження волі. Обмеження волі - це санаторний відпочинок, те що вони написали. Тому що є позбавлення волі, а є обмеження, і це різні речі.

Кор.: Дякую Вам.

Раніше повідомляли про те, що націоналісти протестують біля ОПУ. Пряма трансляція.

Також  громадські активісти вийшли на протест через корупцію в Мінрегіонрозвитку та ДАБІКияни переконані, що особисто міністр і “кришує” будівельну мафію України.

Нагадаємо, експерт розповів про корупційні схеми в ДАБІЗа версією слідства, Король у змові з іншими чиновниками організувала протиправний механізм видачі забудовникам дозвільних документів і нанесла шкоду державним інтересам.

Читайте також:Сергій Гайдай: «Малих і середніх підприємців цінують там де влада – це сервіс для населення. Але не в Україні»