Суспільство
23 лютого 2021
Замість ровера на Марсі ми здатні висадити лише Степанова в Індії, - Антон Сененко
Ми неквапом, кульгаючи сунемо на Захід.
news-image

Старший науковий співробітник Інституту фізики НАН України Антон Сененко на своїй сторінці у Фейсбук описав враження від фото і відео марсохода та акцентував увагу на українських реаліях життя.

Подививсь відео з Марсу. Прибалдів, коли небесний кран опустив ровер і відлетів, наче якась краказяка з фантастичного кіно. Від звуку марсіанського вітру аж мурахи шкірою забігали. Якщо ще уявити, що все це залізяччя робило посадку в автоматизованому режимі через затримку у надходженні сигналу, саме обирало місце посадки, корегувало, відстрілювало - аж в очах потьмяніло. І от що подумалося. Господі, бережи Америку. Бережи її вчених, інженерів, робітників, платників податків і уряд. А у них же ще вакцини, айфони, F-35 і Спейсікс.

Розповідає науковець і про українських олігархів.

Наскільки ж убогі наші олігархи. Убогі. Ниці. Спочатку мріяли про те, як приватизувать завод та випиляти його швидко на брухт, потім - володіти заводом і смоктати дотації через ручних депутатів з бюджету, максимум - замутити благодійний фонд для відбілювання репутації чи купити футбольний клуб для улюлюкання вдячного натовпу. Але більшість і цим не заморочуюється: просто ссуть і сцуть, ссуть і сцуть, а потім через свої медіа ще й серуть у голови українців", - обурюється вчений.

Враховуючи усе це, Сененко вважає позитивом, що Україна таки рухається на Захід.

Божечки, спасибі, що ми неквапом, кульгаючи сунемо на Захід. Захід - то ж не про напрямок, а про суть процесів, що дозволяють вирощувати запасні органи і редагувати гени, мати автівку в родині, але їздити на велосипеді, переробляти сміття, переймаючись долею білих ведмедів десь за обрієм. Ну, який сенс в підкоренні Марсу, якщо для досягнення цієї мети половина країни сидить у таборах, інша половина - їх стереже, а перед цим таку ж частину вистріляли та замордували голодом? І хоча інколи здається, що нам пороблено, бо замість ровера на Марсі ми здатні висадити лише Степанова в Індії, однак нам - саме на Захід. Геть від москви", - підсумував науковець.

Нагадаємо, в Гарвардському університеті провели дослідження, яке показало, що діти, у яких було релігійне виховання, ймовірно, будуть здоровими і будуть мати більш високий рівень щастя в ранньому дорослому віці, ніж ті, хто цього не робив.

Як ми писали, шкільні підручники, які уже майже затвердили, вкладають в голови 8-класників концепції «Новоросії» і «великого російського брата». За словами Наталії Піпи, основний посил рекомендованих Комісією підручників у тому, якби Україна рухалась у російському напрямку - і війни б не було і взагалі, жити було би краще.

До речі, у київській приватній клініці у дівчини знайшли «пухлину» і відправляли до Туреччини вирізати здоровий орган. Лікар відразу сказав, що якщо є гроші, потрібно терміново летіти оперуватися до Туреччини – тоді дівчина буде жити.

Читайте також:«Доведеться з нуля починати навчання» - Україна вводить санкції проти російських вузів в Криму