Політика
26 лютого 2021
Кулеба розказав своє бачення того, як США повинні вести себе з Росією
США повинні діяти швидко і не чекати
news-image

Глава Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба стверджує, що активна діяльність і цілеспрямованість є головними моментами, які дадуть можливість адміністрації американського президента Джо Байдена проявляти ефективність у відносинах з країною-агресором Росією. Відповідну думку дипломат озвучив в ході розмови на тему «Майбутнє американо-українських відносин», організованого експертним центром CEPA.

Один з уроків був засвоєний з 2014 року. Якщо хочете мотивувати Росію рухатися, то повинні діяти швидко і бути цілеспрямованими. Я вірю, що ця адміністрація буде найбільш зацікавлена зі всіх продемонструвати своє глобальне лідерство, дасть зрозуміти, що Америка «повернулася». Мій меседж - ви повинні діяти швидко і не чекати», - розповів Кулеба.

Також він вважає, що чим більше в США будуть тягнути і вивчати ситуацію, тим більше Росія отримає можливостей для адаптації до нової реальності.

Більш того, за словами Кулеби, від нової американської адміністрації в Києві очікують трансатлантичної єдності, зокрема в межах НАТО, разом з країнами, які поділяють принципи Альянсу, хоча і не є його членами.

Читайте також: США відчутно змінили риторику щодо Росії, але дуже не хотілося б, щоб нас бачили лише через призму РФ, - Павло Клімкін

Ми писали, Регулятор схвалив підвищення тарифу на передачу електроенергії з 1 квітня

Читайте також:США відчутно змінили риторику щодо Росії, але дуже не хотілося б, щоб нас бачили лише через призму РФ, - Павло Клімкін