Події
15 березня 2015
Черговий конвой привіз із Росії на Донбас "гуманітарку"
За даними російських ЗМІ у гуманітарному конвої до України завозили добриво для польових робіт
news-image

Позачергова автомобільна колона МНС Росії з гуманітарною допомогою для Донецької та Луганської областей в неділю вранці перетнула державний кордон повідомляє Єдність.інфо з посиланням на РБК.

Про це повідомив журналістам заступник начальника Національного центру управління в кризових ситуаціях МНС Росії Олег Воронов.

Перед кордоном колона розділилася на дві частини. Одна з них прибула на пункт пропуску «Донецьк», інша - на «Матвєєв Курган», де проходять митне оформлення вантажів та прикордонний контроль. З пункту «Матвєєв Курган» автомобілі вирушать у Донецьк, а з пункту пропуску «Донецьк» - до Луганська. 

Співробітники прикордонної та митної служб України не беруть участь в митних процедурах.

Більше 80 машин везуть в Донецьк і Луганськ понад 700 т гуманітарних вантажів. Серед них мінеральні добрива та насіння для проведення весняних польових робіт, а також будматеріали для проведення ремонту пошкоджених будівель.

17-й так званий гуманітарний конвой Путіна перетинав український кордон 4 березня нинішнього року. За даними Державної прикордонної служби України, конвой провіз в окупований Донбас негуманітарний вантаж, а саме: паливно-мастильні матеріали і рекламні банери.

"При цьому значна частина автомобілів перевозила вантаж негуманітарного характеру, а саме: 41 автомобіль - паливно-мастильні матеріали, 1 - рекламні банери невстановленого змісту", - зазначали в Держприкордонслужбі.

Читайте також:В Україну в'їхав 16-й російський гумконвой