Світ
18 березня 2015
У Москві закривається сепаратистський прес-центр "Новоросія"
Його патронував близький до помічника президента Владислава Суркова голова Центру політичної кон'юнктури Олексій Чеснаков
news-image

У Москві закривається прес-центр "Новоросія", який довгий час був основним постачальником офіційної інформації з самопроголошених республік Донбасу.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на "Gazeta.ru".

У прес-центрі розповіли про те, що тепер вона буде надходити з Донецького nf Луганського агентств новин. Експерти відзначають, що це логічне продовження спільної політики Росії щодо забезпечення більш серйозного контролю за самопроголошеними республіками.

В прес-релізі говориться про тимчасове призупинення діяльності прес-центру в зв'язку з "реорганізацією роботи". У ньому наголошується, що прес-центр створювався в період, "коли через репресії української влади щодо журналістів, а також через війну, що почалася на південному сході України, на Донбасі була фактично припинена робота засобів масової інформації".

Зараз же ситуація змінилася.

Прес-центр запрацював у квітні 2014 року. Спочатку ресурс називався "Південний схід", потім був перейменований в "Новоросію". За даними "Газети.Ru", його патронував близький до помічника президента Владислава Суркова голова Центру політичної кон'юнктури Олексій Чеснаков.