Події
22 березня 2015
Всі подробиці щодо загибелі Віктора Януковича-молодшого
Син екс-президента Віктора Януковича - Віктор Янукович цілком міг взяти прізвище Давидов
news-image

Таку думку в ефірі телеканалу "112 Україна" висловив колишній народний депутат Тарас Чорновіл.

"Я розглядаю три версії. Перша - це все-таки був Віктор Янукович-молодший, і він дійсно загинув, тому що обставини загибелі дуже схожі на нього. Він любитель екстриму п'ятизіркового з хорошими готелями, але з екстремальним використанням спорту, зневагою певних правил безпеки. Це було під час перегонів в Україні, не один раз виникали екстремальні обставини, і це могло бути і там", - сказав він.

"Другий момент, пов'язаний з цією ж версією, справа в тому, що зміна прізвища та взяття російського громадянства - абсолютно реалістичні. Тому що Віктор Янукович-молодший був любителем їздити по світу, у тому числі це могли бути країни, у яких могли бути санкції проти нього. Крім того, йому необхідно було побоюватися можливості, що ГПУ може подати його у розшук по IT-сфері. Щодо нього виникали серйозні проблеми. Можливо, скоро він міг бути в міжнародному розшуку. Тому він цілком міг взяти російське громадянство й інше прізвище", - зазначив Чорновіл.

"Підбір прізвища - когось із середньої близькості родичів... Коли ми ще у 2006 році розговорилися, я згадував своїх предків, а він щось сказав: "Януки - це Білорусь.., але у мене теж, здається, є серед Давидових дворянське коріння". Тобто у нього ще в ті часи Давидові були на думці. Тому, я думаю, що вірогідність цього факту дуже висока", - сказав нардеп.

Читайте також:МЗС України відправило запит у РФ щодо підтвердження загибелі сина Януковича, - Перебийніс

У свою чергу автогонщик, екс-міністр транспорту і зв'язку Євген Червоненко в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив, що змагань там не було.

"Передзвонив тільки що мій колега по екіпажу, російський чемпіон, він звернувся у Федерацію і до знайомих, і повідомив, що змагання там були останні місяць тому. Зараз ніяких тренувальних зборів і будь-яких змагань не було. Дійсно сталася аварія. Хто Віктор Давидов, який загинув, вони не мають інформації", - зазначив він.

Нагадаємо, на сторінці прес-служби Нестора Шуфрича у Facebook підтверджується інформація про загибель Віктора Януковича-молодшого.

Раніше Єдність.інфо повідомило джерело близьке до оточення Януковича-молодшого, що син екс-президента України Віктора Януковича - Віктор Янукович-молодший загинув.

У той же час, як повідомило видання "Лівий берег" з посиланням на джерела, Віктор Янукович-молодший брав участь у спортивних заходах на озері Байкал, коли мікроавтобус "Фольксваген", у якому крім нього знаходилися ще 5 осіб провалився під лід.

Читайте також:В оточенні Януковича підтвердили загибель його сина, МНС Росії спростовує цю інформацію

Віктор Янукович-молодший потонув, іншим пасажирам вдалося врятуватися. Хто був за кермом, не повідомляється. У той же час "РБК" з посиланням на джерело в обласній адміністрації повідомило, що син екс-президента був в автомобілі Volkswagen, який напередодні провалився під лід. Але подробиці події та імені загиблого джерело видання уточнити не змогло.

На сайті регіонального управління МНС по Іркутській області було повідомлення про "загибель людини на озері Байкал" 20 березня.

"Напередодні ввечері на акваторії озера Байкал у районі північного краю острова Ольхон стався провал автомобіля з розташованими у ньому водієм і п'ятьма пасажирами. У районі мису Хобой автомобіль провалився в тріщину. Глибина в цьому місці становить понад 20 метрів", - йдеться у повідомленні.

Рятувальники зазначають, п'ятьом пасажирам вдалося врятуватися. Єдиним загиблим виявився водій мікроавтобуса.

Зазначимо, що матір дружини екс-президента Людмили Янукович мала прізвище Давидова.

Читайте також:"Якщо син Януковича дійсно загинув, той сприйме цю ситуацію як кару Божу і остаточно зійде з розуму",-  нардеп

Віктор Вікторович Янукович - український політик, народний депутат України двох скликань, син екс-президента України Віктора Януковича. Після подій Євромайдану покинув Україну і знаходився в Росії.

Молодший син Віктора Януковича народився у 1981 році у Єнакієвому Донецької області. Закінчив Донецький національний університет. Очолював молодіжну організацію Партії регіонів, лідером якої був його батько. У 2006 році став одним з наймолодших в історії українського парламенту депутатом - був обраний до парламенту від Партії регіонів. Повторно був переобраний у 2010 році. У 2012 році очолив Федерацію автомобілістів України. Відомий пристрастю до екстремальних видів спорту. Проти Януковича-молодшого були введені санкції Європейського Союзу.