Суспільство
29 березня 2015
Найсильніша дівчина світу провела в "ДНР" турнір з російського жиму серед бойовиків (фото)
news-image

На території самопроголошеної Донецької народної республіки (ДНР) пройшов турнір з російського жиму (жим штанги лежачи на найбільшу кількість разів). Про це кореспонденту «Ленти.ру» розповіла організатор змагань, російська спортсменка Мар'яна Наумова.

Змагання пройшли на базі бригади «Восток» в Донецьку за сприяння міністерства спорту так званої ДНР і Національної асоціації пауерліфтингу.

Переможцем серед чоловіків став бойовик з позивним Таміко, а єдиною учасницею-дівчиною була "ополченка" Вовченя. Чоловіки жали штангу вагою 70 кілограм, дівчатам було запропоновано 40-кілограмовий спортивний снаряд.

 

«Я одна організувала турнір. Призи - плеєри - і дипломи придбав мій батько Олександр на свої кошти », - розповіла Наумова.

Спортсменка додала, що відвідала кілька дитячих та навчальних закладів в ході своєї поїздки до Донецька, де також провела міні-турніри з жиму і передала дітям подарунки і гуманітарну допомогу.

Мар'яна Наумова - володарка більше 20 світових рекордів серед жінок у жимі штанги лежачи. Росіянка стала першою в світі неповнолітньою дівчиною, допущеної до професійних змагань з пауерліфтингу. У квітні їй виповниться 16 років.

Читайте також: Школярка з Росії передала Шварценеггеру листи від дітей Донбасу

Фото: Мар'яни Наумової