Політика
13 квітня 2015
Бородай назвав Стрєлкова психічно хворим
Колишній прем'єр-міністр самопроголошеної «Донецької народної республіки» Олександр Бородай заявив, що колишній так званий міністр оборони «ДНР» Ігор Гіркін (Стрєлков) психічно хворий.
news-image

Про це він розповів в опублікованому 11 квітня інтерв'ю «Новій газеті», передає Є | Єдність.інфо.

Бородай розповів, що вони зі Стрєлковим «багато років дружили», «але зараз відносини змінилися».

Я вважаю його людиною, яка остаточно втратила адекватність і психічне здоров'я, - сказав він, пославшись на «вагомі підстави».

За словами екс-прем'єра «ДНР», він і раніше знав, що у Стрєлкова є проблеми з психікою, «але не думав, що вони доростуть до такого масштабу і почнуть шкодити справі, країні».

Бородай назвав «подвигом» оборону Слов'янська та інші операції сепаратистів під керівництвом Стрєлкова. Однак, на його думку, в Слов'янську командир так званого ополчення «просто зламався», опинившись «недостатньо військовим і витриманим».

Якби він не робив критичної маси заяв, що завдають прямої шкоди як Росії, так і новоутвореним республікам, про нього ніхто поганого слова не сказав би, - запевнив колишній прем'єр-міністр «ДНР».

За його словами, рішення «видалити» міністра оборони із зони бойових дій було «колективним», оскільки «очевидно, що Стрєлков вже вельми не відповідав займаній посаді».

Версію самого Стрєлкова про те, що цьому сприяв радник президента Росії Владислав Сурков, Бородай назвав «смішною».

Нагадаємо, що вперше Бородай виступив у ЗМІ з різкою критикою заяв і дій Стрєлкова на посту міністра оборони «ДНР» восени 2014 року.

В інтерв'ю сайту «Актуальні коментарі» Бородай розповів, що Стрєлков нібито віддав наказ про здачу Донецька і відступ військових загонів «ДНР» на територію Росії.