Суспільство
7 травня 2015
Глава рятувальної служби Зорян Шкіряк заявив, що ДСНС не зробила жодного проколу
Шкіряк зазначив, що нібито пропонував більш дешевий варіант евакуації.
news-image

Процес евакуації українців з Непалу був "проколом". Про це заявив виконуючий обов'язки голови Державної служби з надзвичайних ситуацій України Зорян Шкіряк після приземлення літака ІЛ-76 на військовий майданчик аеродрому в Борисполі, передає Є.

За його словами, однією з проблем була відсутність єдиного центру управління евакуацією.

Не було єдиного центру управління. Не було чіткої взаємодії між, скажімо, нами і Міністерством оборони в даній ситуації. Йдеться про літак, - зазначив він.

Водночас, як заявив Шкіряк, ДСНС не зробила жодного проколу.

Ні в кого не вийде зробити з мене цапа-відбувайла. Відповідально заявляю, що Державна служба з надзвичайних ситуацій не мала жодного проколу в цій поїздці. Ми виконали все від нас залежне, - сказав він.

Головний рятувальник заявив, що у них був альтернативний варіант евакуації українців з Непалу на 27-28 квітня.

Ми пропонували альтернативний варіант евакуації 27-28 квітня. Він був відпрацьований. Я кажу абсолютно відповідально: він був у 2-3 рази дешевше, ніж той, який уже відбувся, - заявив Шкіряк.


Шкіряк зазначив, що не збирається нікого звинувачувати в проблемах, які спіткали місію з порятунку дорогою в Непал.

Наша місія здійснилася в тому, що люди, слава Богу, повернулися живі-здорові ... Мабуть, це перша в Україні така глобальна операція з евакуації. Я хочу подякувати всім тим, хто брав участь у цьому процесі. І повірте, не збираюся звинувачувати нікого, оскільки це спільна відповідальність і це те, що дає нам можливість у майбутньому робити висновки і не допускати таких проколів, - сказав Шкіряк.

Коментуючи участь у поїздці Катерини Храмової, яку називають громадянською дружиною Шкіряка, він зазначив, що Храмова в цій поїздці була як волонтер і досвідчена в східних практиках людина.
 

Саме з такою місією я погодився на те, щоб вона взяла участь в цій поїздці, - додав Шкіряк.

Як повідомлялося, сьогодні о 4-ій ранку літак з українцями приземлився в аеропорту Бориспіль.  

Читайте також: У Борисполі евакуйованих з Непалу українців зустрічали карети швидкої