Світ
17 травня 2015
Автор розп'ятого Путіна розповів, який сенс в його інсталяції
Художник пояснив, який сенс він вклав в інсталяцію, що зобразила розп'ятого Путіна.
news-image

Художник, автор скульптури розіп'ятого Путіна, пояснив головну ідею своєї інсталяції, повідомляє «Є»

«Основна ідея художньої інсталяції" DISIDENTS "- глорифікація фінансового та матеріального в повсякденному житті індивіда. Коли індивід сприймає прогрес як тріумф матеріального, він все менше бачить світ через призму духовного. Він приходить до висновку, що є тільки одна істинна і правдива сила - гроші або фінансове задоволення.",- пише художник.

За словами автора, гроші в цій фігурі показані у вигляді хреста, а прибита фігура - бізнесмен. Інсталяція включає в себе три молотка і 30 кг цвяхів, символізуючи повсякденність жертв фінансової задоволення. Таким чином, виходить парадокс: прагнення індивіда до прогресу паралізує його, і він застряє в матеріальному.
 

"Після останніх подій, в ході яких, були отримані погрози, нанесені тілесні ушкодження, а так само знищена моя інсталяція, я перебуваю в шоці, оскільки зрозумів масштаби несприйняття мистецтва і відсутності демократичних цінностей. Особливо, з урахуванням того, що виставка не була створена в радикальному або політичному напрямку, а навпаки: як духовне і художнє послання, яке дає глядачеві нескінченну кількість інтерпретацій",- розповідає автор.

Автор приніс вибачення всім тим, хто не зрозумів сенс інсталяції. До того ж, за словами автора, схожість фігури з Путіним випадкова.

"Особу розп'ятого я створював згадуючи одного мого знайомого італійського підприємця", - пише художник.
Читайте також: Посольство РФ у Латвії обурилося інсталяцією з розіпнутою фігурою, схожою на Путіна