Світ
1 липня 2015
У Москві не можуть знайти місце для встановлення пам'ятника князю Володимиру
Влада Москви відмовилася від установки пам'ятника князю Володимиру на Воробйових горах.
news-image

Влада Москви більше не розглядає Воробйови гори в якості майданчика для установки пам'ятника князю Володимиру, на даний момент підшукуються альтернативні варіанти. Про це в середу повідомила прес-служба радника мера Москви Володимира Ресина, передає «Єдність».

Майданчик на Воробйових горах більше не розглядається. Влада Москви почула позицію студентів МДУ, викладачів, громадськості, які висловилися проти. Підшукується інший, не менш достойний майданчик, - сказали в прес-службі.

Також у прес-службі додали, що сам Ресін не вважає за можливе встановлювати пам'ятник князю Володимиру і на Луб'янській площі, оскільки це місце не є підходящим як етично, так і з містобудівної точки зору.

Як повідомляє Регіональне інформаційне агентство Московської області (РІАМО) з посиланням на заступника виконавчого директора Російського військово-історичного товариства Владислава Кононова, суспільство запропонувало столичній владі п'ять-шість альтернативних майданчиків, адреси яких поки не розголошуються. За словами Кононова, це не менш гідні точки міста, проте щодо них є містобудівні обмеження.
Пам'ятник князю Володимиру планували встановити на Воробйових Горах в 2015 році до 1000-річчя з дня його смерті. Встановити монумент запропонувала ініціативна група, до складу якої увійшли архімандрит Тихон (Шевкунов), лідер байкерського клубу "Нічні вовки" Олександр Залдостанов (Хірург), історик Олексій Новоточінов, голова Центральної ради Всеросійського громадського руху "Народний собор" Володимир Хомяков, представники мистецтва і науки . 

Читайте також: Легенда про Кия, Щека та Хорива не підтверджується археологічними дослідженнями – археолог Михайло Сагайдак