Події
3 липня 2015
Монети, ордени, бурштин, телефони - українці відправляють контрабанду за кордон поштою
Поштові відправлення із предметами, забороненими до вивозу з України, були виявлені у "Борисполі".
news-image

На почтовому відділенні аеропорту «Бориспіль» прикордонниками спільно с працівниками СБУ в ході відпрацювання оперативної інформації було оглянуто декілька почтових відправлень, адресати яких знаходились в Польщі, США, Ізраїлі та Китаї, повідомляє «Єдність» із посиланням на прес-службу ДПС.

За результатами огляду в одному з відправлень було виявлено конверт з обгорткою із фольги, в якому намагалися відправити 45 старовинних монет, що становлять культурну цінність. В іншому поштовому пакунку, з адресатом у  Нью-Йорку було виявлено 8 орденів, серед яких Орден Слави та 4 Георгіївських хрести, - йдеться в повідомленні відомства.

Крім того, було виявлено посилку з 6 кілограмами бурштину з отримувачем в Гонконзі, а три мобільні телефони були замасковані під шоколадні плитки із написом "Сливки-ленивки" та мали бути відправлені до Тель-Авіву.

Вищевказані предмети були вилучені Київською обласною митницею з метою проведення відповідних експертиз та прийняття в подальшому правового рішення.

Читайте також: Грузин хотів незаконно перетнути український кордон з флешкою, що містила інформацію про підрозділи Збройних Сил України