Політика
3 липня 2015
Реструктуризація кредитів може обвалити гривню, - Фесенко
Така ситуація спричинить ланцюгову реакцію кризи банківської системи України.
news-image

Голова Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко, в ексклюзивному коментарі «Єдність» заявив, що скандальний закон № 1558-1 може мати тяжкі наслідки для всієї української економіки.

Зокрема, він заявив:

Треба дивитися на картинку в цілому, а не крізь призму популізму. Якщо все навантаження перекладуть на банки, може статися так, що вони будуть нездатні виконувати свої зобов’язання. Така ситуація спричинить ланцюгову реакцію кризи банківської системи України, яка швидше за все призведе до обвалу національної валюти.

Крім того Володимир Фесенко переконаний, що сама процедура голосування за закон про реструктуризацію валютних кредитів, згідно з яким банки мають перерахувати видані кредити не витримує жодної критики.

Цей закон був прийнятий під тиском протестів під радою, популізму політиків, та ще й поспіхом. За закон проголосували без погодження з урядом, та не провівши ретельну фінансову експертизу, а так вагомі документи ухвалювати не можна! За стилем це хаотичний популізм і з нормальною політикою він не має нічого спільного. Найгірше те, що це ще й прояв певної несправедливості, коли проблеми однієї групи люд перекладають на всіх, – додав експерт.
Читайте також: Депутати вважають "валютний" закон помилкою і просять Президента заветувати його (ВІДЕО)