Мінкультури складає "чорний список" російських артистів
Міністерство культури України спільно з громадськими організаціями буде проводити моніторинг політики санкцій до культурних діячів держави-агресора і складе список небезпечних російських артистів.
news-image

Про це повідомляє прес-служба Мінкультури, передає «Єдність».

На виконання Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України» Мінкультури формує перелік осіб, які створюють загрозу національній безпеці на підставі звернень РНБО, СБУ та Нацради з питань телебачення і радіомовлення.

Цей перелік має бути оприлюднений на офіційному веб-сайті міністерства до 3 серпня, запевнив заступник Міністра культури Юрій Зубко.

Міністерство культури вже передало до відповідних органів перелік з 117 артистів, які, на нашу думку, становлять загрозу національній безпеці. СБУ проводить розслідування та передає матеріали до суду, рішення якого є підставою для включення до згаданого переліку, – пояснив він.

Окрім Міністерства культури, захистом інформаційного простору займаються Міністерство інформаційної політики, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення, Держкомтелерадіо, Держкіно.

Юрій Зубко також заявив, що Мінкультури готове співпрацювати з активістами та громадськими організаціями, які проводять моніторинги діяльності культурних діячів Росії, що має антиукраїнську спрямованість. Інформацію від цих громадських інституцій Міністерство вивчатиме та скеровуватиме для реагування в органи, які займаються національною безпекою.

Читайте також: Держкіно викрило хитру махінацію телеканала "Україна" із забороненим російським серіалом