Банкіри спрогнозували підвищення курсу долару на міжбанку
Курс гривні на міжбанківському валютному ринку найближчим часом може продовжити повільно знижуватися, але не вийде на межі 21-23 гривні за долар.
news-image

Як повідомляє «Єдність», про це свідчить опитування банківських службовців виданням "Інтерфакс-Україна".

Гривня продовжить знижуватися - на міжбанку до 23 гривні за долар, на готівковому ринку до 25-26 гривні за долар", - сказав провідний експерт управління казначейства і фінансових установ "ОТП Банка" Максим Давлад. 

Таку ж думку висловив й начальник управління торгових і казначейських операцій "UniCredit Bank" Руслан Кравченко.

Сьогодні ми чітко бачимо, що всі коливання на міжбанківському ринку в межах визначеного Нацбанком коридору, тобто 21-23 гривні за долар. НБУ має на руках абсолютно всі інструменти для тримання такого курсу і грамотно їх використовує, тому істотних змін на валютному ринку не очікується", - проаналізував заступник голови правління з питань роздрібного бізнесу "Укрсиббанку" Костянтин Лежнін.

Банкіри вважають, що ситуацію з курсом у довгостроковій перспективі можна розглядати у оптимістичному руслі, якщо міжнародні партнери повинні й надалі підтримувати нашу країну, а транші МВФ проходитимуть згідно із затвердженими раніше планами. Звісно, сприятиме стабілізації й не загострення війни, але цей пункт найбільш непрогнозований.

Читайте також: Реструктуризація кредитів може обвалити гривню, - Фесенко