Світ
4 серпня 2015
У Люберцях буде встановлена скульптурна композиція на честь групи "Любе" під назвою "Дуся-агрегат"
Композиція буде зображувати люберецьку дівчину в кросівках Adidas і в спортивному костюмі тієї ж марки.
news-image

Скульптурна композиція, присвячена групі "Любе", що відкриється в підмосковних Люберцях в День міста, отримає назву "Дуся-агрегат". Про це повідомив автор композиції, скульптор Олександр Рожников, передає «Єдність».

Відразу скажу, що це буде не пам'ятник Расторгуєву, як про це написали деякі ЗМІ. Це скульптурна композиція, присвячена групі "Любе", оскільки саме в Люберецкому будинку культури 25 років тому розпочалася історія цієї мега-зіркової команди. Скульптурна група повинна з'явитися по вулиці Смирновській, де зараз облаштовується пішохідна зона, - сказав скульптор.


Композиція буде зображувати люберецьку дівчину в кросівках Adidas і в спортивному костюмі тієї ж марки - культових речах наприкінці 80-х, - яка сидить на лавці. В одній руці вона буде тримати гантель, а другою рукою - впиратися в коліно. За спиною у дівчини буде стояти хлопець з гітарою, схожий на Миколу Расторгуєва.

Композиція буде відсилати глядача до знаменитої пісні "Дуся-агрегат", написаної в 1989 році, яка увійшла до дебютного альбому групи, - додав він.

За словами автора скульптури, Микола Расторгуєв бачив ескіз композиції і дав згоду на свою портретну схожість із фігурою хлопця з гітарою.

Біля пам'ятника буде багато цікавих "фішок", наприклад, біля ніг "Дусі" стоятиме 32-кілограмова гиря з написом "100-пудовий хіт" і багато чого ще, але зараз всіх секретів я розкривати не буду, - зізнався Рожников.

Пам'ятник відкриється 5 вересня.