Події
11 серпня 2015
Через фіктивні оголошення в Інтернеті буковинець ошукав жителів кількох областей України
Довірливі покупці перераховували гроші, а замовлене не отримували.
news-image

Як повідомили у прес-службі УМВС України в Чернівецькій області, шахрай розміщував на популярному порталі в мережі Інтернет фіктивні оголошення про купівлю-продаж товару. Довірливі покупці гроші перераховували, а от замовлене, звісно ж не отримували, передає  «Єдність».

Шахрайську схему зловмисника викрили працівники відділу по боротьбі із кіберзлочинністю УМВС України в Чернівецькій області.

28-річний мешканець Новоселицького району через мережу Інтернет «продавав» комплектуючі до персональних комп’ютерів, принтерів, мультимедійні приставки до телевізорів тощо. Для отримання грошей від покупців, молодик використовував банківську картку своєї родички. Гроші, які перераховували довірливі покупці, одразу знімав в банкоматах міста Чернівці, - йдеться в повідомленні відомства.

За такою схемою зловмиснику вдалося ошукати жителів Львова, Кривого рогу, Києва та Дніпропетровська. Загалом, потерпілі перерахували за «липовий» товар понад 5 тисяч гривень.

Наразі чоловіку оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст. 190 (шахрайство) КК України. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до восьми років.   

Читайте також: Два одесити, залицяючись до дівчини, обікрали її