Експерт: Рубль обвалиться, якщо ціна на нафту становитиме 30 доларів
Російський рубль впаде нижче 100 рублів за долар при ціні на нафту 30-32 долара за барель.
news-image

Про це у своєму блозі написав керуючий партнер інвестиційної компанії СapitalTimes Ерік Найман, передає «Єдність».

Ціни на нафту в середу впали ще на 4% після даних про несподіване зростання запасів у США. Ринок залишається під серйозним тиском надлишкової пропозиції, кінця і краю якій поки не видно, - зазначив Найман.

На його думку, багато хто чекає, що пропозиція почне скорочуватися тільки після досягнення цінами на нафту 30-32 долара за барель, мінімумів кризового 2008 року.

Зниження до цієї позначки і є зараз метою ринку. До слова, російський рубль при такій ціні нафти повинен коштувати близько 100 рублів за долар. І тут немає нічого політичного - тільки ціни на нафту, - заявив експерт.
Просто якби не "Кримнаш", то росіяни в своїх економічних бідах зараз звинувачували б не США-Захід-Україну, а своїх правителів, - вважає Найман.

Він також зазначив, що підтримка президента Путіна напередодні анексії Криму була мінімальна, навіть при тих цінах на нафту.

Ну а зараз була б "нижче плінтуса". Саме тому "Кримнаш" в першу чергу спрямований на спробу "кремлівських" утриматися при владі, - підсумував експерт.

Найман також прокоментував останні новини про казахський тенге, що теж важливо, тому що економіка Казахстану суттєво впливає й на російську.

Казахстан не витримав і перейшов до довгоочікуваного плаваючого курсу. Думаю, останньою краплею стало зниження курсу китайського юаня. В результаті сьогодні тенге девальвував з 185 до 260 тенге за долар, тобто на 40%! - зазначив він.

Взагалі, на думку фінансового аналітика, економічна криза Росії буде болючіша, ніж в Україні - "високо злетіли і боляче падати доведеться". 

Раніше повідомлялось, що курс російського рубля знизився до мінімуму за останні півроку, що пов'язано зі зниженням світових цін на нафту.

Читайте також: Гривня зміцнюється, а російський рубль дешевшає через нафту і Китай