Події
31 серпня 2015
На Київщині затримали серійного грабіжника, який жорстоко бив та обкрадав жінок (фото)
Зловмисник нападав на жінок і, застосовуючи фізичну силу, відбирав цінні речі.
news-image

Як повідомили у прес-службі ГУМВС України у Київський області, завдяки зусиллям працівників Ірпінської міліції вдалося встановити та затримати грабіжника, передає  «Єдність».

39-річний уродженець Дніпропетровської області був неодноразово судимий за аналогічні злочини та нещодавно звільнився із місця позбавлення волі. Проживав у місті Ірпінь та заробляв тим, що грабував жінок. Причому цинічність цих злочинів у тому, що окрім пограбування, нападник жорстоко бив потерпілих, погрожуючи ножем.  

Так, посеред білого дня, у місті Ворзель, при зустрічі, несподівано почав душити жінку. Підставивши під горло ніж, чоловік зняв із шиї місцевої жительки золотий ланцюжок, забрав мобільний телефон та гроші. Того разу зловмисник отримав в ломбарді 8 тисяч гривень за викрадені коштовності.  

Також встановлено, що в місті Ірпінь підозрюваний підійшов до молодої дівчини, яка відпочивала в парку та щосили почав наносити удари по голові. Грабіжник відібрав мобільний телефон, продовжуючи бити бідолаху. Засіб зв'язку  чоловік продав за 500 гривень. Потерпіла наразі перебуває в обласній лікарні із множинними забоями.

Під час проведення обшуку вилучено ряд речових доказів, потерпілі впізнали свої речі. На даний час встановлено причетність затриманого до аналогічних злочинів та території столичного регіону. 

Під час затримання зловмисник чинив опір, тому правоохоронцям довелось застосувати заходи фізичного впливу та спец засоби (наручники).   Відносно затриманого суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2ст.186 (грабіж) КК України. Підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до шести років. Досудове розслідування триває.

Читайте також: У Києві грабіжник потрапив до рук міліціонера через кілька хвилин після скоєння злочину