89-річний польський режисер Анджей Вайда знімає новий фільм
Стрічка вийде на екрани у 2016 році.
news-image

Видатний польський режисер, володар "Оскара" Анджей Вайда розпочав зйомки нового фільму «Powidoki» («Післяобрази»), передає «Єдність» із посиланням на Радіо Польща.

Стрічка оповідає про відомого польського художника Владислава Стшемінського - новатора, творця унізма (послідовної ідеологічної платформи, що спирається на принцип єдності світу) і основ сучасного мистецтва.

Багатий життєвий досвід художника і його неабияка особистість довгий час залучали Вайду.

Це буде портрет людини непохитної, впевненої в тому шляху, по якому йде. Все своє життя він віддав елітарному мистецтву не для всіх , - розповів про свого героя Анджей Вайда.

Фільм знімає оператор Павло Едельман, номінований на "Оскар" за фільми «Піаніст», «Катинь», «Колоски». Сценографією кінокартини зайнявся Марек Важевський, який раніше працював на зйомках «Міста 44», «80 мільйонів»,  а костюмами - Катажина Левинська («У темряві», «Body / Тіло»).

Головну роль у фільмі зіграє Богуслав Лінда. Крім того, у зйомках візьмуть участь Богуслава Замаховськиа, Зофья Віхлач, Маріуш Бонашевскій та ін. Фільм вийде на екрани у 2016 році - до 90-річчя Анджея Вайди.

Читайте також: Українка пройшла до 3-го етапу Шопенівського конкурсу піаністів