Світ
15 жовтня 2015
В уральських селах Росії почався голод
У Свердловській області кілька населених пунктів під Нижнім Тагілом опинилися відрізані від світу.
news-image

Про це в четвер, 15 жовтня, повідомляє російське інформаційне агентство Ura.ru, передає «Єдність».

Повідомляється, що жителів селища Серебрянка побоюються про швидкий початок голода. За їх словами, грунтова дорога ще навесні була розмита і затоплена, а влітку лісовози розчавили залишки. У підсумку до населеного пункту в даний момент не можуть проїхати ні «Газелі» з продуктами, ні машини швидкої допомоги, ні машини пошти, які привозять пенсію.

У єдиному магазині, куди завозиться продовольство на селища Серебрянка, Верхня і Нижня Ослянка і село Зарічна, хліб закінчився ще три дні тому.

За словами підприємця Олександра Перемикіна, єдиного постачальника харчування в населені пункти, на всіх жителів залишилося по 20 кг цукру і солі.

Сказати вам, що потрібно? Все. Там нічого не залишилося. А ми ще повинні постачати школу та дитячий садок. Ситуація патова просто. Писали навесні лист президенту. Після цього нам частину дороги відсипали, але не на тій ділянці, де потрібно. Там не їздить громадський транспорт і не проїде жодна швидка. Поштовики сказали, що більше пенсію не повезуть, - розповів підприємець.

Глава селища Серебрянка Сергій Сівков повідомив, що розмита дорога знаходиться в обслуговуванні «Свердловскавтодора» і Невьянского ДРСУ. Однак всі ці роки компанії здійснюють тільки утримання траси.  

Зараз він стверджує, що на звертання і заяви ніхто не реагує, попри судову справу. У попередні рази, за його словами, засідання не відбулися, тому що представники «Свердловскавтодора» просто не приходили до суду. 

Читайте також: Швейцарські банки масово закривають рахунки російських клієнтів