Суспільство
20 жовтня 2015
Опитування: росіяни впевнені, що найгірші часи для Росії - попереду
У Російській Федерації очікують лише поглиблення економічної кризи.
news-image

Про це свідчать дані опитування Всеросійського центру вивчення громадської думки, передає «Єдність» з посиланням на ZN.UA.

У вересні показник знову оновив мінімум цього року, опустившись до 58 п. (мінус 15 пунктів з травня п. р.). Це помітно нижче від значення річної давнини (68 п. у вересні 2014 року).

При цьому 19% громадян РФ відповіли, що найважчі часи залишилися позаду, 23% вважають, що переживають їх зараз, а 48% впевнені, що найважчі часи ще попереду.

Індекси соціальних настроїв показують, як росіяни оцінюють ситуацію в країні/особисте життя. Показники будуються на основі запитань: "Як Ви в цілому оцінюєте ситуацію, що склалася в країні/особисте життя?".

Кожен індекс розраховується як різниця між відповідями "все нормально", "все чудово", "добре" і "погано", "все жахливо". Індекс може мати значення від -100 до 100 пунктів.

Опитування ВЦВГД проведено 26-27 вересня 2015 року серед 1600 осіб у 130 населених пунктах РФ. Статистична похибка не перевищує 3,5%.

Згідно з раніше проведеним опитуванням, через рік після введення першого пакету західних санкцій проти Росії негативні наслідки відзначають близько половини громадян РФ (47%).

Читайте також: Росіяни різко проти повернення окупованих територій Україні - опитування