Світ
26 жовтня 2015
Пам'ятник київському князю Володимиру в Москві планують закласти 4 листопада
Автор монументу Салават Щербаков повідомив, що робота над ним практично завершена.
news-image

Закладка каменю в основі майбутнього пам'ятника київському князю Володимиру на Боровицькій площі в центрі Москви планується на 4 листопада. Про це повідомила головний спеціаліст у зв'язках із ЗМІ Російського військово-історичного товариства (РВІТ) Євгенія Євграфова, передає «Єдність» із посиланням на ТАРС.

Запланована закладка каменю у фундамент пам'ятника 4 листопада, - сказала Євграфова.

Автор пам'ятника Салават Щербаков повідомив, що робота над пам'ятником практично завершена.

Відповідальний секретар Патріаршої ради з культури єпископ Єгор'євський Тихон (Шевкунов) на прес-конференції в ТАРС повідомив, що в Церкві також очікують, що урочиста церемонія пройде 4 листопада.

Сподіваємося, що все збудеться, - сказав він.

Раніше повідомлялося, що встановлення пам'ятника, що заплановане на 4 листопада, буде перенесено на 2016 рік. Можливе місце встановлення пам'ятника князю Володимиру з нагоди 1000-річчя його кончини з ініціативи РВІТ викликало в суспільстві широкий резонанс. Першим місцем для пам'ятника, яке обговорювалося, був схил Москви-ріки поряд з МГУ. Від цього варіанту відмовилися через громадський протест.

Пізніше РВІТ на своєму сайті провело голосування серед користувачів, запропонувавши на вибір три варіанти. Переможцем голосування стала Боровицкая площа, залишивши позаду Луб'янську площу і парк "Зарядье". Саме цей варіант - Боровицьку площу - і вніс РВІТ в якості єдиної площадки в Мосміськдуму на розгляд.
Рішення про встановлення пам'ятника князю Володимиру на Боровицькій площі в Москві має бути узгоджене з Мінкультури РФ і Центром всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, оскільки площа входить до складу Кремля і охороняється цією організацією.

Читайте також: Завтра у Києві відкриється фотодокументальна виставка "Андрей Шептицький: великий незнаний"