76-річний "король чеської поп-музики" Карел Готт прооперований в празькому кардіологічному центрі
За непідтвердженими офіційно даними, причиною госпіталізації та хірургічного втручання став повторний інфаркт.
news-image

Знаменитий чеський співак Карел Готт прооперований в празькому кардіологічному центрі. Про це повідомив місцевий телеканал Prima, передає  «Єдність».

За непідтвердженими офіційно даними, причиною госпіталізації та хірургічного втручання став повторний інфаркт. 

Перший інфаркт стався у нього в неділю, у вівторок стався другий, більш сильний, - цитує інтернет-портал Denni Expres ("Денні Експрес") одного з близьких друзів Готта.


Карел Готт був госпіталізований увечері у вівторок. Члени сім'ї співака і медики поки відмовляються коментувати стан його здоров'я і причини госпіталізації.

Раніше співак був на обліку у кардіологів з причини порушення серцевого ритму. Медики ще влітку рекомендували Готту зменшити робоче навантаження.
Однак, восени 76-річний "король чеської поп-музики" інтенсивно виступав з концертами, як у Чехії, так і за її межами. Насичений робочий графік був складений у нього і на найближчі дні. У вівторок у Готта був запланований концерт в Брно, в четвер - в празькому залі "Люцерна", а в неділю - у місті Німбурк в центральній Чехії. У зв'язку з госпіталізацією всі оголошені раніше концерти співака скасовуються.
Карел Готт народився 14 липня 1939 року в місті Пльзень. Чеську естраду останніх десятиліть неможливо уявити собі без Готта. За роки своєї кар'єри співак записав 150 довгограючих платівок, які виходили в Чехословаччині, Польщі, НДР, СРСР і багатьох інших країнах. 38 разів Карел Готт удостоювався вищого для чехословацьких і чеських співаків титулу "золотого солов'я".

Читайте також: Стало відоме ім'я найбільш високооплачуваної співачки в світі