Київ
5 листопада 2015
"Нас вбивають, лікуючи" - мітинг перед КМДА
Вранці перед Київською адміністрацією мітингували паціенти, що отримують лікування методом гемодіалізу.
news-image

Сьогодні перед Київрадою зібралися кияни, які через певний стан здоров'я змушені приймати процедуру гемодіалізу,  повідомляє кореспондент  «Єдність».

У руках мітингарі тримали плакати із гаслами "Нас вбивають, лікуючи", "Медікалгруп, геть руки від діалізу!", "Отруйний діаліз".
 
За словами активістів, останні півроку пацієнти незадоволені якістю розчину, який надається у київських лікарнях і вимагали якісних препаратів. Зокрема, через прийом препарату  у пацієнтів підвищується тиск, вони непритомніють, також спостерігається алергічна реакція . Як повідомили мітингарі, таких проблем раніше ніколи не було. 
 
До активістів на розмову вийшов заступник голови КМДА Михайло Радуцький, який пояснив ситуацію журналістам.

Ми почали отримувати скарги від людей, що знаходяться на гемодіалізі. На їх думку, наразі використовується неякісний розчин, тому що є ускладнення. Ми перевірили скарги , дійсно, виявилося, що у 70 осіб із 450 є важкі ускладнення. Через це ми відправили розчин, що був закуплений у виробника - компанії Медікалгруп, на аналізи у три державні лабораторії. Ми написали три листа у Держлікслужбу із проханням розібратися у ситуації, але на жодний лист ми не отримали відповіді, хоча, саме ця служба має право приймати остаточне рішення щодо використання медичних препаратів.

Щодо лабораторій, у які ми відправили розчин на аналіз, то дві з них визнали, що розчин є якісним, втім у мене є сумніви щодо цього. А одна лабораторія відповіла, що проблема не у розчині, а у воді. До речі, це дійсно не таємниця, що в Александрівській лікарні у відділенні гемодіалізу є проблеми із водою, - повідомив Михайло Радуцький.

 

За його словами, наразі прийняте рішення звернутися до міжнародних виробників для того, щоб отримати розчин через гуманітарну допомогу на найближчі кілька місяців до того часу, як ситуація буде з'ясована остаточно. Михайло Радуцький запевнив, що із сьогоднішнього дня розчин  вже надходить до Києва . 
 
Читайте також: У Києві за відмову прибирати сніг власників будівель будуть штрафувати на 1700 гривень