Світ
20 листопада 2015
Користувачів мережі шокувала дитяча школа ІДІЛ (відео)
На відео можна побачити, як діти здобувають знання про джихад та знайомляться зі зброєю.
news-image

Рідкісні і шокуючі кадри вдалося зробити журналістам в Афганістані, передає «Є!»

Бійці ІДІЛ проникають у кожен аспект місцевого життя.

Зокрема, журналістам вдалося побувати на заняттях у школі, влаштованої ІДІЛ. На відео можна побачити, як діти здобувають знання про джихад та знайомляться зі зброєю.

Зазначимо, що в міжнародну терористичну організацію «Ісламська держава» завербовано вже сотні дітей. Зараз вони проходять підготовку в тренувальних таборах, де їх вчать стрільбі, основам тактики і водінню. 

Після так званої «школи терористів», вони увійдуть до формування під назвою «Дитинчата халіфату». Підлітків рідко використовують як смертників, однак на відео, які поширюють самі терористи часто можна побачити дітей від 8 до 13 років, які страчують бранців, а також ті, де майбутні «Дитинчата халіфату» грають у футбол за допомогою голів «невірних».

За даними правозахисників, джихадисти залучають дітей грошовими винагородами.

Однак, багато підлітків вступають до лав «Ісламської держави» безкоштовно. Відомі випадки, як дівчатка з Норвегії та Німеччини відправлялися в Сирію, щоб вийти заміж за джихадистів, вважаючи це романтичним.

 
School of ISIS

A rare and shocking look at how ISIS fighters are infiltrating some areas of Afghanistan and taking over every aspect of local life. They even run the local schools. Watch as children as young as three learn about machine guns, grenades and jihad. (Learn more: www.pbs.org/frontline)

Posted by FRONTLINE on 16 ноября 2015 г.