Події
1 грудня 2015
Турчинов назвав божевіллям бажання Олланда об'єднатись з Путіним
Ідея президента Франції Франсуа Олланда щодо створення широкої коаліції для боротьби проти терористів "Ісламської держави", учасником якої буде і Росія, є божевільною.
news-image
Про це написав голова РНБО Олександр Турчинов у своїй статті на сайті відомства, передає «Є!».
 
17 листопада під час промови у парламенті президент Франції заявляє про необхідність об'єднати зусилля з Америкою і Росією в боротьбі з тероризмом. І вже Путін впевнено позує перед телекамерами в Анталії на зустрічі G-20, де лідери провідних країн, посміхаючись, тиснуть йому руку, - пише Турчинов.
Заяви президента Франсуа Олланда ніби логічні: потрібно перемогти світовий тероризм і для цього необхідно об'єднати всі зусилля. Але з ким хоче об'єднати зусилля шанований мною президент Франції, який, до речі, дуже багато зробив для відновлення миру в Україні? Об'єднати зусилля з центром, що фінансує і формує терористичну загрозу в світі? Об'єднати зусилля з країною, яка демонстративно порушує підписані нею міжнародні договори, статут ООН, ветує рішення щодо створення міжнародного трибуналу для покарання терористів - російських найманців, які знищили із наданого Росією зенітно-ракетного комплексу "Бук" малайзійський "Боїнг"? - наголошує він.

За його словами "сучасна історія знає достатньо прикладів використання одних терористів у боротьбі з іншими, але жодного happy end такої співпраці невідомо".

Читайте також: Путін попросив у Франції карту об'єктів у Сирії, які не треба бомбити