Сьогодні Андрій Макаревич святкує 62-й день народження
Сьогодні, 11 грудня, день свого народження святкує російський музичний виконавець, лідер рок-гурту "Машина часу" Андрій Макаревич.
news-image

До привітань улюбленого музиканта, поета і людини зі стійкою громадянською позицією приєднується «Є!».

Народився Андрій Макаревич в Москві в 1953 році році в сім'ї архітектора. Захоплюватися музикою почав рано. За словами самого Макаревича, він виріс, захоплюючись творчістю The Beatles і Булата Окуджави.

Зокрема, британська група вплинула на перший етап творчості колективу "Машина часу", організованого Макаревичем в 1969 році. Тоді група називалася  Time machine. Лише в 1973 році року група отримала російську назву. У 1976 році колективу вдалося отримати нагороду на фестивалі "Пісні молоді".

Крім самої музики, Андрій Макаревич, як і його батько, захоплювався архітектурою. В молоді роки він зміг закінчити Московський архітектурний інститут, але музику не закидав навіть тоді.

Був час, коли музикантові вдалося організувати власні виставки в Європі та Росії. За музичну кар'єру Макаревичу вдалося випустити понад 500 пісень, як для рідного колективу "Машини часу", так і для особистих виступів і для різних фільмов.

Останнім часом ім'я музиканта частіше згадувалось у зв'язку з подіями між Росією і Україною, де Макаревич обрав опозиційну позицію щодо сучасного політичного режиму в РФ. Він не припиняє свої концерти в Україні. Останній концерт відбувся восени у Львові. 

Читайте також: Андрій Макаревич не сприймає Львів як "столицю бандерівців"