Світ
13 січня 2016
Більше бомб! - лідер КНДР закликав проводити випробування більш потужних водневих бомб
Шостого січня в КНДР заявили про успішно проведене випробування водневої бомби.
news-image

Лідер КНДР Кім Чен Ин закликав проводити в країні випробування більш потужних водневих бомб "на основі вже набутого досвіду". Як повідомило в середу інформаційне агентство ЦТАК, він заявив про це на церемонії вручення партійних і державних нагород ученим, технологам і робітникам, які внесли вклад у випробування водневої бомби 6 січня, передає «Є!».

У результаті цієї події, підкреслив лідер КНДР, країна "увійшла в число провідних ядерних держав".

За словами Кім Чен Ина, "випробування показало міць і непереможність Кореї Кім Ір Сена і Кім Чен Іра, вселило жах в серця американських імперіалістів та їх прихильників".

Кім Чен Ин вважає за необхідне "зміцнювати ядерний потенціал КНДР в кількісному і якісному відношенні, щоб в будь-який час і в будь-якому просторі завдати ударів по імперіалістам на чолі зі Сполученими Штатами у разі порушення ними суверенітету народної республіки".

Ситуація на Корейському півострові загострюється з вини США, які "намагаються повалити існуючий в КНДР лад шляхом жорсткої економічної блокади і посиленням військового тиску", наводить ЦТАК висловлювання лідера.

Він піддав критиці Вашингтон за введення санкцій і рішення направити на Корейський півострів нові стратегічні озброєння. 

В опублікованому після проведеного 6 січня термоядерного випробування заяві уряду КНДР зазначалося, що через агресивну політику Вашингтона "Корейський півострів перетворився на гарячу точку, де в будь-який час може спалахнути ядерна війна". Тому рішення КНДР "забезпечити собі доступ до водневій бомбі є законним правом суверенної держави з метою забезпечення самооборони", говорилося в документі.

Читайте також: Опубліковано відео вибуху водневої бомби КНДР (ВІДЕО)