Події
14 січня 2016
Путін міг вплинути на приховування допінгових результатів - WADA
Президент Росії Володимир Путін міг вплинути на приховування позитивних допінг-проб російських легкоатлетів, завдяки його дружбі з президентом Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF) Ламіном Діаком.
news-image

Про це повідомляє в четвер, 14 січня, AP, посилаючись на нову опубліковану частина доповіді Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA), передає «Є!».

Агентство соощает, що юрист  IAAF особисто передавав Діакіте відомості про позитивні допінг-проби російських спортсменів. Після того, як він передав відомості, то запитав, які той збирається прийняти дії.

Діак сказав юристу, що він знаходиться в «важкій ситуації, яку може вирішити тільки Володимир Путін». У доповіді сказано, що після цього ніхто з дев'яти російських атлетів не прийняв участь у змаганнях, проте їх діла не були розслідувані.

У доповіді також говориться WADA, що в 2012 році році в Москві пройшла зустріч з якимсь консультантом з російського телебачення. На ній був консультант IAAF Папа Массата Діака і Хабіба Кіссе. На зустрічі обговорювалася проблема з ціною в шість мільйонів доларів на права для російського телебачення на трансляцію чемпіонату світу з легкої атлетики.

Вартість прав пізніше несподівано зросла до 25 мільйонів доларів.

9 листопада в Женеві представили першу частину доповіді WADA. У ньому російських легкоатлетів звинуватили у порушеннях антидопінгових правил. Комісія рекомендувала WADA IAAF відсторонити спортсменів від участі у змаганнях. Міністр спорту РФ Віталій Мутко спростував усі звинувачення.

Читайте також: Вже у лютому 2016 у росіян можуть відібрати олімпійські медалі