Суспільство
18 січня 2016
Йозефа Блаттера порівняли з Людовіком XIV
На думку екс-співробітника ФІФА, у Блаттера таке ж відношення, як у диктатора, який вважає себе вище закону.
news-image

Колишній глава комітету незалежного управління Міжнародної федерації футболу (ФІФА) Марк Піт порівняв президента ФІФА Йозефа Блаттера, відстороненого від футбольної діяльності на вісім років, з королем Франції Людовіком XIV. Слова Піта наводить портал Sport1.de, передає «Є!».

Як відомо, комітет з етики ФІФА наприкінці грудня відсторонив Блаттера і главу Союзу європейський футбольних асоціацій (УЄФА) Мішеля Платіні від футбольної діяльності на вісім років. Підставою для відсторонення став переказ Блаттером платежу в розмірі 2 млн швейцарських франків із засобів ФІФА на рахунки Платіні в 2011 році. Комітет з етики ФІФА оголосив, що запевнення Блаттера про наявність усної угоди по платежу з Платіні було непереконливим. Звинувачення в корупції з Блаттера і Платіні були зняті, але вони визнані винними в інших порушеннях пунктів кодексу етики ФІФА: пропозиція і прийняття подарунків, конфлікт інтересів, лояльність, загальні правила поведінки.

Ви всі знаєте Людовика XIV, який сказав знамениту фразу: "Держава - це я!". У Блаттера таке ж відношення, як у диктатора, який вважає себе вище закону, - сказав Піт.

Вибори нового президента ФІФА пройдуть 26 лютого. За цей пост боротимуться глава Азіатської конфедерації футболу шейх Салман бін Ібрагім аль-Халіфа, принц Йорданії Алі бін аль-Хусейн, колишній міністр по житловому будівництву ПАР і соратник Нельсона Мандели Токіо Сексвале, колишній заступник генерального секретаря ФІФА француз Жером Шампань і генеральний секретар УЄФА Джанні Інфантіно.

Читайте також: Платіні і Блаттера відсторонили від футбола на 8 років