Суспільство
28 січня 2016
Рідні загиблих у Іл-76 десантників вимагають від генерала Назарова грошову компенсацію
Обвинуваченому Віктору Назарову загрожує до 8 років позбавлення волі.
news-image

28 січня у місті Павлограді Дніпропетровської області відбулося чергове судове засідання у справі генерала Віктора Назарова, якого звинувачують у загибелі 49 чоловік в результаті авіакатастрофи збитого бойовиками 14 червня 2014 року літака Іл-76, повідомляє кореспондент «Є!».

У залі суду зібралися рідні загиблих десантників та членів екіпажу. Вони давали свідчення, як потерпілі, й висловлювали свою позицію щодо грошової компенсації. Рідні наголошували на моральній шкоді, завданій усім близьким, на втраті здоров'я, тому вимагали від обвинуваченого Віктора Назарова 500 тисяч моральної шкоди кожному.

"Дана сума моральних збитків - це позиція потерпілих. Вони самостійно вирішили, яку саме суму вимагати. Ані суд, ані прокурор не мають на це вплив. Сьогодні ми вислуховуємо потерпілих. Коли прийде наша черга давати свідчення, ми повідомимо свою точку зору", - сказав адвокат обвинуваченого Михайло Турик.

Генерал Віктор Назаров, який надав наказ, попри повідомлення розвідки, летіти до Луганського аеропорту, винним у загибелі 49 осіб себе не вважає.

"Моя позиція не змінилася. Усе інше почуєте під час судових засідань", - надав короткий коментар журналістам обвинувачений генерал.

Загалом планується проведення 6 судових засідань, на кожному мають заслухати свідчення 10 потерпілих. Тоді суд прийме рішення про розмір моральної компенсації для рідних загиблих, якщо буде прийнято відповідне рішення. Максимально, за законодавством, генералу Назарову загрожує до 8 років позбавлення волі.