Політика
12 лютого 2016
Тарас Березовець повідомив, чим закінчиться скандал Абромавичус-Кононенко
Політолог вважає, що НАБУ не зможе провести розслідування.
news-image

Розслідування Національним антикорупційним бюро скандальної ситуації між міністром економічного розвитку і торгівлі Айварасом Абромавичусом та нардепом від БПП Ігорем Кононенком не принесе результатів.

Про це сьогодні повідомив політолог Тарас Березовець під час круглого столу, що проходив в Інституті Горшеніна, передає власний кореспондент «Є!»

Він вважає, що суспільству час від часу будуть повідомлятися нові подробиці, але НАБУ не зможе провести розслідування.

Як із скандалу можна вийти з мінімальними втратами? Є лише один шлях - дати можливість Національному антикорупційному бюро провести справедливе розслідування. Але, ми розуміємо, що коли у НАБУ будуть лунати слова Абромавичуса проти Кононенка, в решті-решт там скажуть: "У нас немає доказів, у нас є лише слова, тому ми не можемо провести розслідування". Я вважаю, що цей скандал закінчиться нічим, і ніяких результатів розслідування у НАБУ не принесе,- вважає політолог.

Тарас Березовець зазначив, що ця ситуація не спровокувала питання недовіри до Уряду чи Парламенту, бо недовіра існувала ще до зазначеного скандалу. І сьогодні криза лише поглиблюється, тому  в решті-решт Парламент доведеться переобирати, а згодом - і Уряд.

Втім, як підкреслив політолог, незважаючи на розмови навколо переформатування Уряду, найближчим часом цого не слід чекати.

Переформатування Уряду не буде, хоча всім буде сказано що буде. З'явиться новий міністр економіки, бо Айварас не буде повертатися , буде новий міністр екології та, можливо, будуть змінені керівники деяких державних агентств. Все це буде подане суспільству як переформатування, - сказав політолог
Читайте також: У Верховній Раді зібрали вже 4 підписи за відставку Уряду