Політика
17 лютого 2016
«У нас уряд двієчників. Яценюк у третій раз пішов у 1 клас!» - нардеп
Арсеній Яценюк залишився на своїй посаді, але ніхто не може точно спрогнозувати, скільки в сучасних умовах протримається цей уряд.
news-image

Якщо коаліція не зруйнується, тоді уряд допрацює до вересня, вважає позафракційний депутат Микола Томенко. Про це він заявив кореспондентові «Є!» в кулуарах Верховної Ради.

Скільки буде працювати цей уряд - велике питання. Якщо коаліція не зруйнується, то уряд працюватиме до вересня. Спроба №4 (перевиборів уряду - прим.ред.) можливо буде у вересні. Але мені здається, що вибори будуть навесні 2017 року, - зробив такі прогнози нардеп.

При цьому він жорстко розкритикував уряд Яценюка.

У нас уряд двієчників. Яценюк у третій раз пішов у 1 клас, тобто йому дали у третій раз піти на цю посаду. Зрозуміло, що з точки зору легітимності є велика проблема, тому що нема вотуму довіри. Його (Яценюка - прим.ред.) не відправили у відставку, але вотуму довіри він не отримав, - підкреслив політик.

На його думку, внаслідок цього в українському уряді може скластися унікальна ситуація.

Якщо "Самопоміч" і "Батьківщина" не виходять з коаліції, то у нас буде унікальна ситуація - у нас залишається коаліція, яка продовжує працювати. Тому причин для дострокових виборів немає... І якщо до вчорашнього дня ворогом українського народу був Яценюк, то тепер ворогів більше - Яценюк, більшість парламенту та Президент, - підкреслив Томенко.

Він також зауважив, що безумовно певне перезавантаження уряду відбудеться і "туди прийдуть нові люди".

Читайте також: Томенко: Вчора сформувалась нова коаліція «зелених» - тих, хто за долари готовий продати будь-що