Україна
18 лютого 2016
18 лютого 2014 року почався завершальний етап Революції Гідності (фото і відео)
18 лютого 2014 року мирних активістів зустріли спецпідрозділи у повній бойовій готовності.
news-image

Того дня два роки тому поновилося жорстоке силове протистояння між активістами Євромайдану та силовиками, передає «Є!».

Події 18 лютого сколихнули Україну, такого протистояння не очікував ніхто. 

"Майдан давно став фортецею, яка захищала нас своїми стінами-барикадами і чималою кількістю бійців. Виводити їх звідти - здавалося нам або неймовірною дурістю або зрадою. Та ще й з мирними цілями. У чому сенс? Було зрозуміло, що менти і СБУ цим скористається. Розпиляють колони активістів і зметуть спорожнілий Майдан.",- згадує один із активістів Майдану Сергій Гайдай.

Події Майдану 18 лютого нагадували сюжет фільму катастрофи. Силовики зачищали Майдан, Дім профспілок палав, по Хрещатику їздив БТР, який пізніше був підпалений активістами.

"Два роки тому ми постійно ходили крізь лінію фронту, рятуючи поранених від озвірілої беркутні та вевешників. Мобільні госпіталі були в медпункті ВР та кабінетах народних депутатів. Держохорона просто відходила вбік, коли ми заводили чергового майданівця. Виносити тяжких до швидкої міліція давала тільки депутатам - хоч якась користь була від недоторканості. Наша група працювала на Липській/Інститутській. На той момент вже були перші загиблі, але наближалося найстрашніше... Вічна пам'ять загиблим. Хай упокоїть Господь їхні душі.",- згадує страшні події нардеп Володимир Ар'єв.

19 та 20 лютого 2014 року снайпери розстрілювали Небесну Сотню.