Україна
21 лютого 2016
Активісти стали на захист поліції й висловлюють обурення з приводу подальшої долі водія BMW (фото)
У центрі столиці зібрався мітинг на підтримку Національної поліції України.
news-image

21 лютого опівдні в центрі Києва людно: активісти зібрали мітинг на підтримку новоствореної Національної поліції України. Мотивом до акції протесту став арешт поліцейського Сергія Олійника, який під час автопереслідування застрелив 17-річного пасажира автівки. Подробиці з місця подій повідомляє кореспондент «Є!».

Люди висловлюють обурення діями Печерського районного суду Києва з приводу арешту на 2 місяці обвинуваченого поліцейського. Свій протест вони мотивують тим, що відсутня інформацію про те, чи поніс покарання водій BMW, який в першу чергу є винуватцем трагедії, що сталася в ніч на 7 лютого.

Зокрема критика стосується інформації, яка активно розповсюджується останнім часом. Мова йде про те, нібито Олійник, працюючи слідчім, незаконно переслідував учасників Автомайдану. Однак ці факти недоведені, до справи відношення не мають, тому не варто їх долучати до загибелі пасажира автівки Михайла Медведєва, переконані протестувальники.

Кореспондент повідомляє, що активісти наголошують: поліція надто мало приділяє уваги розповсюдженню інформації про свої досягнення. Для формування позитивного іміджу новоствореної структури необхідно, щоб активно працювала прес-служба й доносила до людей інформацію про гучні затримання та розкриті справи.

Учасники акції протесту переконані: поліцейський Сергій Олійник виконував свої посадові обов'язки й діяв згідно українського законодавства. Він активно співпрацює зі слідством, не переховується, й суд мав зауважити усі ці чинники. Покарання для Олійника - йдеться про утримання під вартою - активісти вважають занадто суворим.