Події
8 квітня 2016
Заходами «Революційних правих сил» керує громадянка Росії (ФОТО)
Відома своїми заходами та спробами провести в Україні третій Майдан організація "РПС" продовжує протестні дії під керівництвом росіян.
news-image

Відомий проект РФ "Степан Мазура", який, доречі, продовжує свої антиукраїнські дії під новим нікнеймом "Микола Гайдук" у соцмережах, відійшов на другий план після появи "РПС".

Відтепер у спільнотах "Революційних правих сил" у "ВКонтакті" та Facebook, а також на сайті організації активно поширюються заклики до проведення антивладних пікетів.

Як доказано працівниками СБУ, власником спільнот та сайту є громадянка Росії Тетяна Ревта 1992 року народження (паспорт громадянина РФ -  2706102037 та 2712432797, закордонний паспорт - 515717600), уродженка Калінінграду. Два роки тому жінка отримала тимчасову посвідку на проживання в Україні, оскільки у неї народилася дитина.

Активістка, яка працює проти України, займає посаду консультанта по органічній косметиці в інтернет-магазині "Косметика ручної роботы White Organic", однак у мережі вона більш відома Facebook під псевдонімом "Tanya Frigg" та "Тина Ларина" у "Вконтакті" як голова інформаційного відділу ВО "РПС – Революційні Праві сили".

Інформація, яку поширює активістка, містить імовірни ознаки закликів до насильницької зміни конституційного ладу, що межує із порушенням закону, - розповіли у СБУ. - Діяльність дівчини спрямована на штучне створення негативних факторів з метою дискредитації президента та голови уряду України. Є можливість, що вказівки вона отримує безпосередньо від ФСБ, оскільки за останні чотири роки жінка регулярно їздить до Росії. Останнього разу вона прибула до столиці України потягом №847 Мінськ-Київ 7 січня".

У переписці з користувачами дівчина намагається створити онлайн-Майдан, який потім переросте до у масштабні акції протесту.

Остання акція, яку проводили "РПС", була оголошена нещодавно біля будівлі адміністрації президента, однак популярності серед українців вона не набрала.

Олексій Чибісов

Читайте також: «Азов» та «РПС» побилися під час демонтажу барикад