Події
26 квітня 2016
У зоні ЧАЕС поліцейські затримали браконьєрів (фото)
Порушників очікує штраф у розмірі від двадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів.
news-image

На Київщині, у зоні ЧАЕС, на річці Грезля працівники поліції затримали двох рибалок-браконьєрів, які незаконно проникли на територію зони відчуження поза контрольно-перепускними пунктами, передає «Є!» із посиланням ГУНП у Київській області.

Під час патрулювання поблизу смт. Поліське на річці Грезля працівники поліції виявили двох громадян, які займалися незаконною риболовлею. Двоє жителів Іванківського району, Київської області, перебували на території зони відчуження ЧАЕС без відповідного дозволу. У них правоохоронці вилучили електровудку, сачок та гумовий човен, - повідомили у відомстві.

За порушення вимог режиму радіаційної безпеки у зоні радіаційного забруднення працівники поліції склали на чоловіків адміністративні протоколи за статтею 46-1 (порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення) Кодексу України про адміністративні правопорушення, після чого видворили їх за межі зони ЧАЕС.

Санкція статті тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією знарядь вчинення правопорушення.

Матеріали направлено до Іванківського районного суду Київської області для прийняття рішення.