Світ
12 травня 2016
На засіданні РБ ООН Росію звинуватили у фінансуванні тероризму
Постійний представник України при ООН закликав звернути увагу на такі феномени, як державна пропаганда нетерпимості і ненависті.
news-image

Російська Федерація проводить підривні дії проти України, підтримуючи тероризм на Донбасі, та нав'язує "русскій мир" країнам на пострадянському просторі, у тому числі із застосуванням терористичних актів.

З такою заявою виступив під час засідання в Раді Безпеки ООН постійний представник України при Організації посол Володимир Єльченко, повідомляєцентр новин ООН, передає «Є!».

Виступаючи на засіданні Ради Безпеки ООН по боротьбі з тероризмом, постійний представник України при ООН Володимир Єльченко звинуватив Росію у фінансуванні тероризму з метою поширення ідеології "Русского міра". Він заявив, що войовничі екстремістські ідеології є серйозною загрозою міжнародному миру і безпеці і рішуче засудив безчинства "Ісламської держави Іраку і Леванту" (ІДІЛ) і "Аль-Каїди".

Заявивши, що міжнародне право вимагає від держав не вдаватися до актів тероризму і попереджати їх, посол України сказав, що вже більше двох років його країна "страждає від агресії свого сусіда Російської Федерації".

Читайте також: Генсек ООН запропонував прийняти договір по відповідальності за біженців