Суспільство
13 грудня 2016
Чудо: жінка із вагою 40 кг народила трійнят
Живе родина з трiйнятами у квартирi, житлова площа якої всього лиш 25,5 квадратного метра!
news-image

Немовлятка з'явилися на світ із вагою 790, 890 і 970 грамів. І можна тільки уявити собі, що відчувала їхня мама в той момент, адже дітки були дуже кволі й ніхто не міг гарантувати, що виживуть.

Тривалий час дівчатка пробули у лікарні, де набирали вагу. І ось тепер, коли вони вже вдома, можна впевнено сказати: їм нічого не загрожує, інформує «Є!», з посиланням на expres.ua .

...Мама трійнят - дуже маленька і тендітна.

 

“ То це ви та мама?" - недовірливо перепитую. "Так-так, я, - усміхається 25-річна Тетяна. А це тато наших донечок, а ось і наші крихітки, Єлизавета, Ангелінка і Злата. Вони вже трішки підросли. Найменшенька - найспритніша, а середуща обігнала у вазі старшу".
Подружжя Волкових каже: припускали, що в них можуть бути двійнята чи трійнята, а коли це сталося, дуже зраділи. На першому сеансi УЗД нам сказали, що будуть двiйнятка, а на наступному обстеженнi повiдомили про трiйнят, - згадує Тетяна. - Я була в такому шоцi: як я їх виношу?

Поки знайомимося з усіма членами родини, немовлята уважно розглядають усе довкола й угукають.

 

“ "А я вiдреагував нормально, не панiкував, -- додає тато немовлят, Федiр. - Був готовий до цього, бо як спортсмен адаптований до рiзних ситуацiй".
Майже два мiсяцi пiсля народження трiйнята були пiд пильним наглядом медикiв. I ось тепер вони важать уже понад п'ять кiлограмiв! "Потрапила до нас ця жiнка iз загрозою передчасних пологiв на 16-му тижнi вагiтностi, - каже Iгор Мальчевський, лiкар, який допомагав трiйнятам народитися.

Вагiтнiсть була важкою. Тетяна потрапила до лiкарнi з кровотечею i вiдтодi до самого народження дiтей лежала на пiдтримцi.

"Майже три мiсяцi я вела лежачий спосiб життя, - каже. - Мама цiлодобово сидiла поруч. Бо майже щотижня були кровотечi, їх зупиняли й боролися за життя дiток". Дiвчатка народилися на 27-му тижнi вагiтностi, з допомогою кесаревого розтину. Завбiльшки були 30-31 сантиметр кожна. Їх поклали в один кювез. "Iнодi Ангелiнка забувала дихати, i найменшенька, Злата, вчасно її штурхала", - розповiдає мама немовлят.

 

"Пiзнiше ситуацiя ускладнилася, i на термiнi 27-28 тижнiв ми провели кесарiв розтин. Дiти народилися дуже незрiлими, а їхня мама в той час важила 36 кiлограмiв. Це унiкальний випадок. Щоби троє дiточок з такою маленькою вагою вижили - це дуже велика праця, зокрема неонатологiв. Найбiльше ми переживали за життя мами, враховуючи її вагу".

 Живе родина з трiйнятами у квартирi, житлова площа якої всього лиш 25,5 квадратного метра! Тож подружжя стало на квартирну чергу. Надiємося, невдовзi святкуватиме новосiлля.

 

Читайте також: Гройсман пообіцяв допомогти постраждалим від обвалу гуртожитку в Чернігові