Резонанс
27 грудня 2016
Ту-154 впав у Чорне море на швидкості понад 500 км/год
Літак в момент трагедії намагався зробити маневр вправо і летів з сильно задертим носом.
news-image

Літак Ту-154 Міноборони РФ, який зазнав катастрофи 25 грудня, впав в Чорне море на швидкості понад 500 км/год, у момент трагедії він намагався зробити маневр вправо і летів з сильно задертим носом. Про це повідомило ТАРС джерело в силових структурах, передає «Є!»

Катастрофа сталася, коли пілоти прибирали механізацію (у випущеному стані збільшує підйомну силу крила - прим. ред.). При цьому по поки що незрозумілих причин літак йшов з великим кутом тангажу. Ймовірно, відбулося його звалювання з ешелону під час маневру вправо. Внаслідок в кінці розвороту він зіткнувся з поверхнею води з лівим креном на швидкості близько 510 км/год, - розповів співрозмовник агентства.

Як повідомило ТАРС інше джерело, близьке до розслідування трагедії, "Ту-154 йшов з надмірно великим кутом атаки і його кидало з боку в бік".

Джерела не виключають, що катастрофа могла статися через поєднання декількох причин одночасно, в їх числі вони назвали помилкові дії екіпажу і неполадку одного з двигунів.

Кут тангажу - це кут між поздовжньою (від носа до хвоста) віссю літака і горизонтальною площиною. При великому позитивному куті тангажу (задертий ніс) авіалайнер може вийти на критичні показники і втратити підйомну силу, відбудеться так звані звалювання з ешелону.

Нагадаємо, літак Ту-154 Міністерства оборони Росії 25 грудня летів до Сирії й зазнав катастрофи над Чорним морем. На його борту перебували 84 пасажири та вісім членів екіпажу: військовослужбовці, представники засобів масової інформації, Єлизавета Глінка (доктор Ліза) та артисти ансамблю імені Александрова. Також в літаку перебував начальник департаменту культури військового відомства Антон Губанков.

Уламки літака були знайдені через кілька годин в 1,5 км від узбережжя в районі Сочі на глибині 50-70 метрів.

У вівторок, 27 грудня, намітився прогрес в розслідуванні катастрофи, бо з дна Чорного моря було піднято перший бортовий самописець авіалайнера. Його розшифровка може пролити світло на обставини трагедії. "Чорний ящик" вже доставлений до Москви.

Читайте також: «Це дружній слов'янський народ» - Шуфрич не розуміє, чому керівництво України не співчуває з приводу авіакатастрофи Ту-154
Читайте також: Знайдено «чорну скриньку» російського літака Ту-154, названо основну версію катастрофи
Читайте також: Дівчина, з якою харків'янин познайомився у соцмережах, прийшла до нього в гости із грабіжниками