Події
2 лютого 2017
Обстріл літака ЗСУ: РФ передала ноту українському військовому аташе
Екіпаж літака при цьому не постраждав.
news-image

Міноборони РФ в середу ввечері запросило українського аташе з питань оборони в Росії для вручення військово-дипломатичної ноти у зв'язку з обльотом українським літаком бурових вишок в Чорному морі.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна, передає «Є!».

У переданій ноті особливо відзначено, що дії українського літака розцінюються як провокаційні, - заявив офіційний представник Міноборони РФ генерал-майор Ігор Конашенков.

За його словами, українському аташе виражений протест Міноборони РФ.

Український літак Ан-26 1 лютого з 11:30 до 12:00 здійснив два небезпечних обльоту поблизу російських бурових вишок "Таврида" і "Крим-1"на гранично низькій висоті, що створило загрозу безпеці персоналу та обладнання, - стверджує Конашенков.

Як повідомлялось, у середу міністр оборони Степан Полторак доповів, що із захоплених Росією бурових вишок у Чорному морі обстріляли транспортний літак Ан-26 Збройних сил України.

За його словами, в результаті обстрілу літаку було нанесене ушкодження. Екіпаж літака при цьому не постраждав, Ан-26 продовжив виконання польотного завдання.

Крім того, повідомив Полторак, екіпаж виявив і зафіксував роботу радіолокаційної станції Росії в активному режимі, що зазвичай використовується для наведення ракет систем протиповітряної оборони.