Резонанс
1 січня 2015
«Справа про горішки»: заарештували дочку глави Korean Air
Південнокорейський суд заарештував дочку голови Korean Air - найбільшої авіакомпанії країни.
news-image

Хізер Чо, яку раніше батько звільнив з посади віце-президента авіакомпанії, знаходиться під слідством після того, як затримала рейс за неправильно подані їй горішки, про це повідомляє Є | Єдність.інфо.

Цей інцидент викликав великий суспільний резонанс. Жінці висунуті звинувачення в порушенні правил авіаційної безпеки, чиненні тиску і перешкоджанні виконання обов'язків співробітників авіакомпанії.

Хізер Чо перебувала в першому класі літака, що прямував з Нью-Йорка в Інчхон. Вона вкрай обурилася, коли горішки їй подали не так на тарілці, як годиться, а - в запечатаному пакетику. Після цього вона розпорядилася затримати рейс і висадити головного бортпровідника. В результаті літак прибув в пункт призначення із затримкою на 11 хвилин.

Як розповіли свідки, вона в грубій словесній формі лаяла стюарда. При цьому спочатку авіакомпанія намагалася її покривати. Але пізніше здалася перед обуренням громадськості.

На думку суду, затримання Хізер Чо стало необхідним через постійні спроб приховати обставини події.

Хізер Чо - старший дитина глави авіакомпанії Korean Air. Її молодші брат і сестра теж входять до керівного складу перевізника.