Інтернет
5 квітня 2017
Трамп дозволив продаж особистих даних інтернет-користувачів без їх відома
Адміністрація попереднього президента Барака Обами в жовтні минулого року обмежила інтернет-провайдерів в праві розпоряджатися особистими даними клієнтів.
news-image

Президент США Дональд Трамп скасував заборону на продаж особистих даних «третім особам».

Інформує «Є!», з посиланням на facenews.ua.

Таким чином, великі телеком-компанії на кшталт AT & T, Comcast і Verizon Communications зможуть продавати інформацію про своїх користувачів, наприклад, рекламодавцям.

Адміністрація попереднього президента Барака Обами в жовтні минулого року обмежила інтернет-провайдерів в праві розпоряджатися особистими даними клієнтів у порівнянні з такими компаніями, як Google і Facebook.

Ці правила наклали зобов'язання, згідно яких компаніям потрібно було отримувати згоду користувачів на передачу третім особам відомостей про точну геолокацію, фінансову інформацію, здоров'я, дітей, історію відвідин інтернет-сторінок.

Білий дім назвав своє рішення перемогою для інтернет-провайдерів і поразкою для захисників приватного життя.

Американські засоби масової інформації розцінили дії уряду як «велику перемогу рекламодавців». У той же час вони припустили, що від цих змін зможуть виграти дрібні провайдери, які не погодяться торгувати особистими даними клієнтів. Тим самим ці компанії залучать користувачів, які цінують свою приватність.

Читайте також: Порошенко має два варіанти боротьби із російською інформагресією (відео)