Війна
7 квітня 2017
Ремонт житла в Краматорську для переселенців із Донбасу ремонтують із скандалом та проблемами
Проект «Житло для переселенців» стартував майже два роки тому.
news-image

У Краматорську після 17 квітня в будинок по вулиці Уральській повинні були заселитися переселенці, однак цього не станеться, тому що проект потрібно коригувати, кажуть будівельники. У будинку вже є нові вікна, але немає даху, а також немає міцних перекриттів між поверхами.

Інформує «Є!», з посиланням на novosti.dn.ua.

Як розповів «Громадському ТБ Донбасу» виконроб Сергій Зозуля, в проекті реконструкції будинку закладено суму, за яку неможливо купити новий цегла, тому погодили, що будуть працювати з матеріалом, що було у використанні.
Проект «Житло для переселенців» стартував майже два роки тому. Цей будинок і будівлі по вулицях Рибінській і Назаренко в Краматорську роблять за гроші від європейських донорів і за рахунок бюджету міста.

Вулицею Шури Назаренко всередині теж використовують не новий цегла.

Всього планують зробити 84 квартири, з них 8 - для людей з інвалідністю.

Навколо цього будівництва розгорається скандал. Одне з видань написало про махінації з гранатовими засобами. У схему журналісти вписали трьох народних депутатів, Краматорська чиновників і офіс проекту Євросоюзу.

Заступник керівника проекту «Житло для переселенців» Наталія Капуста повідомила, що проект продовжено до середини липня - тоді люди можуть заселитися, - обіцяє чиновник. Також вона заявила, що подала в суд позов про захист своєї репутації, так як вважає звинувачення на свою адресу необґрунтованими.

Хто із загальної кількості заявників в результаті отримає житло, вирішить спеціальна комісія. Залишити заявку можна в міському Управлінні житлового господарства.

Читайте також: Укроборонпром показав у дії новий пожежний танк
Читайте також: Житель Донецька розповів про ситуацію у місті