Події
15 червня 2017
Омелян: За головування Бальчуна корупція на Укрзалізниці зросла до небачених розмірів
Голова правління ПАТ «Укрзалізниця» Войцех Бальчун коментує таку акцію як замовну, щоб пришвидшити його усунення з посади.
news-image

За час правління на «Укрзалізниці» Войцеха Бальчуна почалася повна дезорганізація та непрозорість роботи. А також відбулися незрозумілі кадрові рішення, коли призначалися одіозні фігури.

Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» на телеканалі ZIK, повідомляє «Є!».

Учора під будівлею «Укрзалізниці» розпочалася безстрокова акція протесту, де працівники підприємства вимагають підвищити щонайменше як на 100 % свої тарифні ставки та оклади.

Натомість голова правління ПАТ «Укрзалізниця» Войцех Бальчун коментує таку акцію як замовну, щоб пришвидшити його усунення з посади.

«У Войцеха Балчуна, на жаль, немає досягнень за рік роботи в «Укрзалізниці» і чим можна похвалитися, незважаючи на його спроби змалювати «Укрзалізницю» в стані повної розрухи, коли він прийшов. Насправді ж на момент його призначення Укрзалізниця вже показала набагато кращу динаміку, ніж це було у 2014-2015 роках», – зауважив Володимир Омелян.

Натомість за рік правління Войцеха Бальчуна нічого не змінилося, а тільки стало гірше, запевняє міністр.

«За правління Бальчуна почалася повна дезорганізація та непрозорість роботи, а також відбулися незрозумілі кадрові рішення, коли призначалися одіозні фігури. І «смотряші», які раніше теж були присутні в роботі «Укрзалізниці», сьогодні вже масштабувалися по всій країні. Зокрема, були просто дикі випадки, коли кримінальні авторитети на кшталт із 90-х років приїздили на переговори від «Укрзалізниці й вирішували якесь питання зі зброєю на столі», – наголосив Омелян.

Відтак ті проблеми, які здавалося б вже були подолані, за головування Войцеха Бальчуна знову повернулися на «Укрзалізницю», вважає міністр інфраструктури.

«На жаль, за правління Балчуна корупція також зросла до небачених розмірів. Відтак, достатньо багато людей, які бачать, що керівник замість того, щоб займатися реформою, займається договірними конструкціями, безперечно хочуть і будуть на нього впливати», – констатував Володимир Омелян.

Читайте також:Антикорупційні мітинги у Росії: затримало близько 1600 осіб (фото)