Політика
19 січня 2015
Путін написав Порошенку лист: "Шановний Петре Олексійовичу ..."
Президент РФ Володимир Путін направив письмове послання президенту України Петру Порошенку, в якому містився план-пропозиція сторонам про відвід важкої артилерії.
news-image

Про це заявив прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков, інформує Є | Єдність.інфо.

В останні дні Росія послідовно докладала зусиль як посередник з врегулювання конфлікту. Зокрема, в ніч з 15 на 16 січня президентом Росії Володимиром Путіним було направлено письмове послання президенту України Петру Порошенку, в якому обом сторонам конфлікту пропонувався конкретний план відведення важкої артилерії. Лист було отримано президентом України вранці 16 січня , - повідомив Дмитро Пєсков

"На жаль, українська сторона відмовилася від пропонувався плану і не виступила з якими-небудь зустрічними пропозиціями, більше того, знову почала бойові дії", - сказав він.

Читайте також: Депутат від БПП під час виступу в Раді назвав Путіна популярним нецензурним словом (ВІДЕО)

Текст послання російського лідера українському колезі:

"Шановний Петре Олексійовичу,

Останні події на Південному Сході України, пов'язані з відновленням обстрілів населених пунктів Донецької та Луганської областей, викликають у нас глибоку тривогу і фактично ставлять під загрозу зриву процес мирного врегулювання на основі Мінського Меморандуму від 19 вересня 2014.

Читайте також: Україна запропонувала Росії припинити вогонь вже з понеділка

Пропоную, щоб обидві сторони - як українські силові структури, так і ополченці Донбасу (ДНР і ЛHP) - прийняли невідкладні заходи до припинення взаємних обстрілів, а також негайного відводу сторонами конфлікту засобів ураження калібром понад 100 мм на дальності, встановлені Мінським Меморандумом від 19 вересня 2014, виходячи з фактичного проходження лінії зіткнення відповідно до доданої карти.

У свою чергу будемо готові спільно з ОБСЄ організувати контроль за здійсненням цих кроків".