Київ
27 червня 2017
У Києві поліцейські врятували чоловіка, який думав, що зможе переплисти Дніпро
Екіпаж патрульного катеру відділу поліції в річковому порту «Київ» помітив людину неподалік від фарватеру.
news-image

У неділю близько 14:00 під час патрулювання в районі річкового вокзалу (де чи не найбільше скупчення плавзасобів, як приватних так і пасажирського флоту) працівники поліції проходили на катері вздовж Труханового острова і помітили, що неподалік фарватеру, де велика глибина і досить сильна течія, борсається людина, передає «Є!» із посиланням на прес-службу поліції Києва.

Правоохоронці поспішили до плавця і зрозуміли, що чоловік не розрахував свої сили.

"Коли поліцейські доставляли плавця (а це - 25-річний мешканець Львівської області) на берег до друзів, він розповів, що хотів переплисти річку, і навіть не думав, що не зможе цього зробити", - розповіли поліцейські.

Правоохоронці зазначили, що річкова поліція Києва щоденно під час патрулювань фіксує ряд порушень, пов'язаних із безпекою на воді. Найпоширеніші з них - недотримання вимог місцевих правил плавання та реєстрації плавзасобів, а також керування без прав або у стані алкогольного сп’яніння.

Начальник відділу поліції в річковому порту «Київ» Тарас Полієнко зазначив:

«Громадяни мають розуміти, що порушення правил безпеки на воді – це створення загрози власному життю та здоров'ю, навіть якщо ви не керуєте катером чи кораблем. Ми маємо надію, що мешканець Львівщини, якого врятували, запам’ятає і саму подію, і профілактичну бесіду з правоохоронцями».
Читайте також: Злодій обкрадав номери на базах відпочинку в Коблевому та залишав «на згадку» свої речі
Читайте також: У Києві машина на асфальті провалилась у яму з окропом (фото)